Υποβιβασμό των πτυχίων τους καταγγέλλουν οι μαθητές του ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ


Με ανοιχτή επιστολή τους, οι μαθητές του ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ μιλούν για υποβιβασμό τον πτυχίων τους, μετά και τον νέο νόμο που ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας αναφέροντας τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτή τη νέα απόφαση και ζητούν να βρεθεί μία λύση.

Η επιστολή που μας έστειλε μαθήτρια της σχολής του ΟΑΕΔ στην Τρίπολη αναφέρει:

Καλημέρα, αρχικά να σας ευχαριστήσουμε που μας δίνετε φωνή για να πετύχουμε τον αγώνα μας.

Αρχικά να πω ότι 8.000 μαθητές φοιτούμε στα ΕΠΑΣ όλης της χώρας και κάναμε εγγραφή με τον νόμο 3475/2006. Τον Δεκέμβρη του 2020, εν μέσω καραντίνας ψηφίστηκε ο νόμος 4763 ο οποίος δεν περιλαμβάνει καμία μεταβατική διάταξη για τους μαθητές που ήδη φοιτούν στη σχολή. Επιπροσθέτως το νομοσχέδιο αυτό υποβιβάζει τα πτυχία μας, καθώς μεταφερθήκαν από επίπεδο 4 σε επίπεδο 3 και χορηγούνται πλέον μετά από πιστοποίηση ΕΟΠΠΕΠ.

Με πιο απλά λόγια, 8000 άτομα θα πρέπει να συμβιβαστούν με ένα μεταγυμνασιακό πτυχίο αλλά και να μπουν στη διαδικασία πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ η οποία είναι πολύ χρονοβόρα και δύσκολη. Είναι κρίμα για όλους εμάς τους μαθητές αλλά και για τους καθηγητές που πρέπει να υποστούν αυτές τις αλλαγές στα μέσα της χρονιάς. Αλλά είναι κρίμα και για το ΕΠΑΣ σαν σχολή διότι λειτουργεί 71 χρόνια και έχει βγει πρώτη σε παρά πολλούς διαγωνισμούς. Τέλος ελπίζουμε τουλάχιστον σε μια μεταβατική διάταξη έτσι ώστε να πάρουμε τα πτυχία για τα οποία ήρθαμε και κάναμε κόπο.

Δημοσίευση σχολίου

To Hondos News σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη