Η Τρίπολη υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα (pics-vid)


Με τον δέοντα τρόπο, υποδέχτηκε η πόλη της Τρίπολης την Ολυμπιακή Φλόγα, στην πλατεία Άρεως, την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Η φλόγα που ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου και περνώντας από διάφορες περιοχές έφτασε στην Τεγέα και στη συνέχεια βρέθηκε στην Τρίπολη.

Τον πυρσό, κρατούσε ο Διεθνούς φήμης Αρκάς Καλλιτέχνης Νίκος Φλώρος, ο οποίος έφτασε συνοδεία της Φιλαρμονικής, άναψε τον βωμό και στη συνέχεια έγινε έπαρση των σημαιών της Ολυμπιάδας, της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Επίσης, ο τενόρος Άκης Καλμούκης μαζί με τη Χορωδία Ορφέας Τρίπολης απέδωσαν τους ύμνους των Ολυμπιακών Αγώνων, της Ελλάδας και της Γαλλίας ενώ, τα Δημοτικά Σχολεία της Τρίπολης, συμμετείχαν με δρώμενα, τιμώντας το σημαντικό αυτό γεγονός για την πόλη μας αλλά και για τον κόσμο.

Παράλληλα, έγινε ανταλλαγή δώρων από τους διοργανωτές και τον Δήμαρχο Τρίπολης. 

Οι πέντε που πήραν στα χέρια τους την Ολυμπιακή Φλόγα μέσα στην Τρίπολη ήταν οι: Βαλεντίνα Δρακοπούλου (σφυροβολία), Νίκος Λυμπερόπουλος (δισκοβολία), Κωνσταντίνα Φαρφαρά (ποδηλασία), ο Κωνσταντίνος Καραμάνος (αθλητής στίβου) και Νίκος Φλώρος (εικαστικός).

Επόμενη στάση, της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν ο Αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών και θα διανύσει πάνω από 3.000 χλμ προκειμένου σε περίπου σε 100 μέρες να φτάσει στο Παρίσι όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Δημοσίευση σχολίου

To Hondos News σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη