Μια βραδιά με μεγάλους νικητές στο Europa League.


Οι πρώτοι αγώνες της
φάσης των 16 του UEFA Europa League είχαν σημαντικές νίκες για τα φαβορί και δύο ισοπαλίες που υπόσχονται πολλά για τη συνέχεια.

Η Άρσεναλ έκανε το χρέος της στο Γ. Καραϊσκάκης αν και δεν ήταν η καλύτερή της βραδιά και κανείς θα έλεγε πως το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει στο εκατό τοις εκατό την εικόνα του αγώνα. Νίκησε με 1-3 τον Ολυμπιακό και πήρε ισχυρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Emirates

Σε αυτό το αποτέλεσμα, συντέλεσε το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» του Pedro Martins δεν εκμεταλλεύτηκαν όλα τα λάθη των «κανονιέρηδων» στον χώρο του κέντρου και στο ύψος της μικρής περιοχής παρά μόνο τη φάση του γκολ του ElArabi στο 58ο λεπτό όπου έγινε το 1-1. Νωρίτερα, στο πρώτο ημίχρονο ο Odegaard με ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή είχε αιφνιδιάσει τον Sa και είχε ανοίξει το σκορ για το 0-1 υπέρ της Άρσεναλ. Οι παίκτες του Mikel Arteta, παρά την ισοφάριση του σκορ, έδειξαν πως ξέρουν πώς να εκμεταλλευτούν τις στιγμές τους και να τις μετουσιώσουν σε γκολ. 

Έτσι, στο 79ο λεπτό, σε μία αμφισβητούμενη φάση για φάουλ του επιτιθέμενου στον αμυνόμενο, ο Gabriel Magalhaes με κεφαλιά έγραψε το 1-2 για τους Λονδρέζους ενώ ο φρέσκος από τον πάγκο Elneny με την πρώτη του ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, ένα όμορφο σουτ από μακρινή απόσταση τελείωσε το ματς κάνοντας το τελικό 1-3.

Στους άλλους αγώνες, Άγιαξ, Βιγιαρεάλ, Γρανάδα, Ρόμα και Τότεναμ στάθηκαν αντάξιες στους όρους των φαβορί ύστερα από τα καθαρά και νικηφόρα σκορ τους και από τις καλές εμφανίσεις τους. Στο μεγάλο ματς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν το δίκαιο έγινε πράξη καθώς στο 90΄+2 η κεφαλιά του Kjaer ισοφάρισε το γκολ του Diallo και έγραψε το 1-1. Στην άλλη ισοπαλία της βραδιάς οι Ρέιντζερς κατάφεραν να πάρουν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα στην έδρα της Σλάβια Πράγα και πλέον όλα είναι ανοιχτά για την πρόκριση.

Αποτελέσματα των πρώτων αγώνων για την φάση των 16:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν: 1-1

Ντιναμό Κιέβου-Βιγιαρεάλ: 0-2

Άγιαξ-ΓιάνγκΜπόις: 3-0

Σλάβια Πράγας-Ρέιντζερς: 1-1

Ολυμπιακός-Άρσεναλ: 1-3

Γρανάδα-Μόλντε: 2-0

Τότεναμ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ: 2-0

Ρόμα-Σαχτάρ Ντονέτσκ: 3-0

Οι επαναληπτικοί αγώνες στις 18/3:

Άρσεναλ-Ολυμπιακός: 19:55

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Τότεναμ: 19:55

Μόλντε-Γρανάδα: 19:55

Σαχτάρ Ντονέτσκ-Ρόμα: 19:55

Βιγιαρεάλ-Ντιναμό Κιέβου: 22:00

Ρέιντζερς-Σλάβια Πράγας: 22:00

Μίλαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 22:00

Γιάνγκ Μπόις-Άγιαξ: 22:00


Επιμέλεια: Γιάννης Γιαννουσόπουλος για το Hondos News.

Δημοσίευση σχολίου

To Hondos News σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη