Επίσκεψη τουριστικού περιοδικού στους ορεινούς όγκους της Κυνουρίας (ph)


Μετά από μία τετραήμερη επίσκεψη στον ορεινό όγκο της Κυνουρίας, οι αντιπρόσωποι του Τουριστικού Περιοδικού  ΕΠΑΘΛΟ,  έμειναν κατενθουσιασμένοι με το απαράμιλλο  φυσικό κάλλος  της περιοχής.
 

Το ΕΠΑΘΛΟ, είναι ένα περιοδικό πανελλαδικής εμβέλειας το οποίο εστιάζει στις ομορφιές της Ελλάδας μας, με στόχο την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας του κάθε προορισμού. Στην συγκεκριμένη περίπτωση σκοπός της επίσκεψής αυτής ήταν η προώθηση των μονοπατιών της Κυνουρίας μας και τα αξιοθέατα που αναδεικνύονται μέσα από τις διαδρομές .

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με τον σύλλογό μας «Ξένιος Κύνουρος» , την ΚΟΙΝΣΕΠ5, το Explore Peloponnese, και τον Πολιτιστικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο του Αγ. Πέτρου, διοργάνωσε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα για τους επισκέπτες μας με στόχο την ανάδειξη των μονοπατιών της περιοχής. Η επίσκεψη αυτή συμπεριέλαβε αρκετά χωριά της Βόρειας Κυνουρίας όπως τον Πλάτανο, την Περδικόβρυση, τον Αγιάννη, τον Αγ. Πέτρο και τα Άνω Δολιανά.

 Συγκεκριμένα, η ξενάγηση στο καταπράσινο χωριό του Πλάτανου με τα άφθονα νερά του καταρράκτη Μελίσσι έγινε από το μέλος μας τον Γιάννη Αντωνίου, ιδιοκτήτη του Ξενώνα ¨ Άννα¨. Ενώ πραγματοποιήθηκε πεζοπορία μαζί με τον Γιώργο Μονιό από το Explore Peloponnese στον καταρράκτη του Λούλουγκα που βρίσκεται στο πλούσιο δάσος της Σίταινας, πλέον χαρακτηρισμένο φυσικό μνημείο. 

Στο ιστορικό χωριό του Αγιάννη επισκέφτηκαν ένα από τα άγνωστα θαύματα του Πάρνωνα, τους καταρράκτες της Λεπίδας. Στον Αγ. Πέτρο, «το διαμάντι» του Πάρνωνα όπως αποκαλείται επισκέφτηκαν τον Πύργο του Τρικαλίτη, το παλιό ταπητουργείο, το πετρόχτιστο  γεφύρι στο «Βυθούλα της Άννας» και πολλά άλλα  συνοδεία της προέδρου του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου κας Βάσως Καραματζάνη. 

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το αρχαιότερο μοναστήρι της Κυνουρίας την  Ι.Μ. του Τίμιου Προδρόμου στην Περδικόβρυση το οποίο βρίσκεται χωμένο στον βράχο. Την τελευταία ημέρα επισκέφτηκαν τα γραφικά  Άνω Δολιανά όπου με μεγάλη χαρά τους υποδέχτηκαν ο αντιδήμαρχος τουρισμού, κος Γιώργος Γαρδικιώτης και  ο Γιώργος Καραγιάννης της ΚοινΣΕπ5 και είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν ανάμεσα στα υπέροχα μονοπάτια και να ξεναγηθούν στο Ιστορικό και Εθνογραφικό Μουσείο των Δολιανών, το ξωκλήσι του Αγιάννη και όχι μόνο!!

Η ομαδική προσπάθεια στο πρόγραμμα αυτό, συνετέλεσε σημαντικά στην επιτυχία της επίσκεψής και έτσι μας υποσχέθηκαν να επιστρέψουν για άλλη μία ξενάγηση το καλοκαίρι, στο παραθαλάσσιο κομμάτι της Βόρειας Κυνουρίας .

Θεωρούμε ότι ο πεζοπορικός τουρισμός, είναι ένα από τα κομμάτια του εναλλακτικού τουρισμού που θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην επιμήκυνση της σεζόν και ότι επισκέψεις όπως αυτές είναι σημαντικές για την ανάδειξη του τόπου μας!!

Εις το επανιδείν….

ΈΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.
















Δημοσίευση σχολίου

To Hondos News σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη